top of page

Beauty tips & tricks From Tina Calzetta

 

 

We willen er allemaal stralend uitzien. Een paar makkelijke tips & tricks die je huid in een mum van tijd doen “glowen”!

Een mooie make-up begint bij een mooie verzorgde huid. Je huid reinigen lijkt het makkelijkste deel van je beautyroutine, maar niets is minder waar. Slechte gewoonten kunnen leiden tot onaangename klachten. Heel belangrijk is de volgende stappen dagelijks toe te passen voor het slapen gaan. Elke huid is anders, laat je begeleiden door professionals in het kiezen van de juiste producten voor jouw type huid.

Stap 1: Verwijder eerst je mascara met het daarvoor geschikte product. Let op, vele gebruiken waterproof mascara en daarvoor gebruik je best een make-up remover op olie basis of een 2fase. Zo voorkom je dat je gezicht bij stap 2 helemaal zwart ziet

 

Stap 2: Was je gezicht met lauw water en een zachte cleanser om jouw make-up te verwijderen. Spoel de huid overvloedig zodat alle resten van zowel make-up als cleanser verwijderd zijn. Restjes kunnen de poriën doen verstoppen en dit zorgt dan weer voor een uitgedroogde huid, net datgene dat we proberen te voorkomen. Dep de huid hierna droog met een propere handdoek.

 

Stap 3: Herhaal stap 2, deze keer om de huid echt te gaan reinigen.

 

 

Stap 5: Breng een tonic deppend aan op de huid en laat deze even drogen. Tonics gaan de poriën sluiten en zijn dus een echt aanrader als je een vettere huid hebt.

 

Stap 6: Breng een oogcrème of serum aan met zachte bewegingen, de huid rond de ogen is de fijnste van heel het aangezicht, behandel ze daarom met veel liefde en zachtheid om rimpels te vermijden.

 

Stap 7: Breng een hydraterende nachtcrème aan. Vocht is het belangrijkste voor de huid, elk type huid heeft nood aan hydratatie het zij in een crème voor de droge huid of een gel voor de vette huid.

Stap 8: Tijd om te gaan slapen, voldoende nachtrust is minstens even belangrijk voor een stralende huid als alle vorige stappen. Een slechte nachtrust kan leiden tot een verhoging van de productie van stresshormonen waardoor de kans op huidontstekingen vergroot. Ook versnelt te weinig slaap het verouderingsproces. Tijdens de diepe slaap worden de beschadigde cellen in onze huid hersteld. Beautysleep it is!! Zorg er ook voor dat je de lakens van je bed 1x per week vervangt om je huid te beschermen.

Stap 9: Rise and shine ladies! Dankzij de uitgebreide reiniging van de avond ervoor ben je ’s morgens veel sneller klaar. Je begint je dag met het wassen van je gezicht met lauw water en je milde cleanser. Tijdens het slapen laat je huid onzuiverheden vrij en die ga je nu eerst verwijderen vooraleer je aan je make-up routine kan beginnen.

 

Stap 10: Breng je tonic deppend aan op de huid en laat even drogen.

 

Stap 11: Breng een hydraterende dagcrème.

 

Stap 12:  Je kan aan je make-up routine beginnen. Kies een goede primer die ervoor gaat zorgen dat jouw make-up ene hele dag blijft zitten. Ook gaat je primer ervoor zorgen dat je poriën minder zichtbaar zijn.

 

Stap 13: Concealer. Donkere kringen, wallen, rode vlekken,… Niets dat je met de juiste concealer niet kan oplossen. Belangrijk is echter de kleur die je kiest bij het probleem dat je wil wegwerken. We gaan hier werken met complementaire kleuren, deze liggen tegen over elkaar op de kleurencirkel.

Rood -> groen

 

Geel -> paars   

    

Blauw -> oranje

Een puistje is rood en ga je dus wegwerken met een concealer met een groene ondertoon.
Wallen en kringen onder de ogen zijn meestal blauwig van kleur en ga je dus het best kunnen camoufleren met een concealer met een oranje ondertoon.

 

Stap 14: Begin met het aanbrengen van je foundation. Het kiezen van de juiste foundation is ene hele opgave, niet alleen de soort maar zeker ook de kleur die je kiest is zeer belangrijk. Een foundation is gemaakt om je huid mooi egaal te maken, niet om je een bruiner kleurtje te geven… Kies dus een kleur die perfect past bij jouw huidskleur.
Hoe kan je dit het best testen? Door de kleuren aan te brengen op jouw gezicht, de juiste kleur kan je volledig wegblenden en zie je dus eigenlijk niet zitten. Niet op jouw hand of arm testen, de kleur van de handen is vrijwel altijd donkerder en anders qua ondertoon en dus gene goede manier om de kleur te bepalen.

 

Stap 15: Highlighter en bronzer. Tegenwoordig is contouring een echte hype! Je highlighter moet een tint lichter zijn dan je huidskleur en de bronzer een tintje donkerder. Deze techniek gaat je gezicht meer vorm geven. Breng de highlighter aan op je jukbeenderen en de bronzer er net onder, blend ze mooi in elkaar zodat je geen 2 strepen krijgt. Doe dit lichtjes voor een nog naturel effect.

Stap 16: Breng blush aan op de appeltjes van je wangen en tot aan de haargrens. Blush gaat je huid een mooie, gezonde gloed geven!

 

Stap 17:  Oogschaduw, eyeliner & mascara. Geef diepte en definitie aan je ogen door het gebruik van de juiste oogschaduw en liners. Gebruik 2 of 3 kleuren oogschaduw, de lichtste kleur onder de wenkbrauwen en aan de binnenkant van je oog, de donkerdere kleur aan de buitenkant en eventueel de arcadeboog. Gebruik je eyeliner, breng deze dan aan net boven de wimpers op het bovenste ooglid. Mascara gaat je look volledig afwerken, zorg ervoor dat elk wimpertje bedenkt is met een laagje.

Stap 18: De wenkbrauwen, deze maken of kraken een gezicht. Hoe krijg je de perfecte vorm in je wenkbrauwen? Heel makkelijk, je moet je gewoon baseren op 4 punten.

 

1: Het binnenste punt van jouw wenkbrauw moet gelijk lopen met het buitenste puntje van jouw neusvleugel.

2: Het hoogste punt van jouw wenkbrauwboog moet komen op het punt waar de diagonale lijn van jouw neusvleugel tot de buitenste rand van jouw pupil eindigt.

3: Jouw wenkbrauw mag nooit korter of langer zijn dan de diagonale lijn die je verkrijgt als je het puntje van je neusvleugel met het buitenste punt van je oog verbindt.

4: Je moet het laagste punt aan binnen en buitenkant met een mooie horizontale lijn kunnen verbinden.

Stap 19: De lippen. Hier kan je opteren voor een lipstick, mat of glanzend, of een gloss,… Allemaal afhankelijk van je mood en van je outfit. Vergeet alleen niet vooraleer je de lipstick of gloss aanbrengt je lippen eerst af te lijnen met een potlood, zo voorkom je dat je lipstick gaat uitlopen.

Zo, you are ready to go!

 

Stap 20: Een aantal easy touch-ups maken van jouw dag make-up een avond of party make-up. Voeg bvb. wat extra blush toe om je jukbeenderen meer naar voor te laten komen. Een extra lijntje onder je ogen voor een iets gewaagdere look, een donkerdere lipstick om het plaatje af te maken,…

Hair & makeUp Artist

I believe that all women are beautiful without makeUp and can be pretty powerful with the right makeUp ♡

https://www.facebook.com/Tina-Calzetta-MUA-320245217993839

bottom of page